סינטה בקר צרובה וצלויה- ברוטב סויה, ערמונים ופטריות
- מתאים ל: 2 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לקראת יום העצמאות מציג צ'רלי פדידה, ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון ת"א, מתכון נפלא של בשר, שהופך כל אירוע למפגן בשר כחול-לבן!
מרכיבים
- 300 גרם סינטה בקר
- תרסיס שמן קנולה של פאם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- לרוטב סויה עם פטריות וערמונים:
- 1 שום קלוף וקצוץ
- 4 כפות רוטב סויה ימאסה
- 3 כפות מירין
- 1 כפית זנגביל טרי, קלוף וקצוץ דק
- קורנפלור
- 1 כוס מים בטמפרטורת החדר
- 1 חבילת ערמונים בוואקום
- 12 פטריות שמפיניון קטנות
אופן ההכנה
מחממים מחבת בעלת תחתית עבה, מתבלים את הסינטה במלח, פלפל ומרססים בשמן קנולה.
כאשר המחבת חמה צורבים את הסינטה עד לקבלת צבע יפה, כ- 30 שניות מכל צד.
מכניסים את הסינטה לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ- 10 דקות.
(חשוב לבדוק שהסינטה לא עוברת את המידה הרצויה ולהגישה מדיום).
מניחים את הסינטה הצלויה במקום חמים למשך 5 דקות ופורסים את נתח הבשר בעובי הרצוי.
הכנת הרוטב:
אל אותה המחבת מוסיפים סויה, שום, מירין וזנגביל, מוסיפים מיד ערמונים ופטריות ומביאים לרתיחה. מסמיכים את הרוטב עם מעט מים וקורנפלור וזאת על ידי הוספת הקונפלור אל כוס המים (בטמפרטורת החדר) ומערבבים היטב עד לאיחוד.
יוצקים על רוטב הסויה כאשר הוא ברתיחה: חשוב ליצוק את מסת הקורנפלור בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד שמגיעים לרמת הסמיכות הרצויה. מסירים מהלהבה ומגישים לצד הסינטה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|