אווזית צלויה ממולאת בבשר, אגוזים ועשבים ירוקים
תיאור המתכון
באדיבות השף אבי שטייניץ לאדום אדום. אין חגיגי יותר מנתח בשר צלוי המוגש לשולחן ונפרס אל מול האורחים . האווזית קלה למילוי נוחה לפריסה והתוצאה נהדרת!
מרכיבים
- נתח אווזית מעגל טרי "אדום אדום"
- מלח ופלפל גרוס
- 4 כפות שמן זית
- 2 ענפי טימין
- כף גרעיני כוסברה
- למילוי –
- 250 גר בשר טחון טרי
- 50גר אגוזי לוז קלויים
- בצל לבן אחד קצוץ ומטוגן
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- שן שום כתושה
- מלח ופלפל גרוס
- כוס יין אדום
אופן ההכנה
1. בעזרת סכין חדה, יוצרים כיס במרכז הנתח ולכל אורכו (ניתן לבקש מהקצב שיעשה זאת עבורך).
2. מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים בכיס שיצרנו בנתח האווזית, קושרים את הנתח בעזרת חוט קשירה.
3. מושחים את הנתח בשמן זית ומתבלים.
4. מחממים תנור לטמפרטורה גבוהה 230 מעלות, מניחים את הנתח בסוטאז' או תבנית צליה עמוקה, צולים כ- 18 דקות להשחמה, מוסיפים את היין לסיר , מנמיכים התנור לטמפורה 175 מעלות, מכסים את הסיר או התבנית וממשיכים לצלות כשעה וחצי.
5. מוצאים מהתנור וממתינים כ 10 דק' לפני הפריסה של הנתח.
הערות
ניתן להחליף בנתחים - שייטל / וייסבראטן.
מומלץ להגשה עם סלט ירוקים חמים.