קדירת חג של כתף עגל, בצלצלים, סילאן ולימון
תיאור המתכון
באדיבות השף אבי שטייניץ לאדום אדום
מרכיבים
- 6 נתחים של 120 גר' חתוכים מכתף מרכזית של עגל טרי "אדום אדום "
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 5 כפות שמן זית
- 2 ענפי רוזמרין טרי
- 250 גר בצלצלי שלוט קטנים קלופים
- ראש ג'ינג'ר פרוס גס עם הקליפה
- כוס יין לבן
- כוס וחצי ציר עגל (ניתן ממשחה)
- 5-7 כפות סילאן
- סרט קליפה של לימון צהוב
- לסלט-
- אפונת שלג
- שמן זית
- מלח ופלפל גרוס
- פקאן מסוכר גרוס
אופן ההכנה
1. עוטפים את קוביות הכתף בשמן זית ומתבלים, מחממים סיר כבד וצורבים משני צידי הנתחים להשחמה, מוסיפים את היין מאדים מעט ומוסיפים את הנוזל.
2. מבשלים כשעה ורבע, מוסיפים את הבצלצלים הג'ינג'ר הסילאן וסרט הלימון
3. מבשלים כשעתיים נוספות בתנור מחומם מראש ל- 165 מעלות או בסיר מכוסה על כיריים בלהבה נמוכה. בסיום להשלים טעמים.
4. סלט - מחממים בסיר מים עם מעט מלח, חולטים את האפונה לדקה, מסננים ומערבים עם שאר מצרכי הסלט.
הערות
ניתן להחליף בנתחים - צוואר / צלעות