פילה דניס צרוב על קרפצ'ו סלק
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
של השף משה קצ'וקי ל'הדר סיטי טאואר' ר"ג
מרכיבים
- 6 יחידות פילה דניס במשקל 130 - 150 ליחידה עם עור
- 5 כפות שמן זית
- 1 כף מלח אטלנטי
- רבע כפית משחת ווסאבי
- 2 סלקים בינוניים
- מיץ מלימון אחד טרי
אופן ההכנה
מקלפים את הסלק ופורסים לפרוסות דקות (1-2 מ"מ) ומעבירים לכלי עם מים וקרח.
חוצים את פילה הדניס באלכסון ומורחים בחצי מכמות השמן זית, משחת הוואסבי וכפית מלח אטלנטי.
מחמים מחבת (טפלון) על גז לחום גבוהה וצורבים את פילה הדניס משני צדיו כאשר העור כלפי מעלה ראשית.
הערות
הגשה:
מניחים את פרוסות הסלק במרכז הצלחת, מזלפים שמן זית, מיץ לימון ומלח ומניחים את פילה הדגים מעל כדי שחום הדגים ירכך מעט את הסלק.
(את הסלק יש להעביר מהמים והקרח ראשית לנייר סופג לכמה דקות)