Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות קרות> מיני טארטלטים במילוי פילה טונה מעושן

מיני טארטלטים במילוי פילה טונה מעושן

מיני טארטלטים במילוי פילה טונה מעושן

תיאור המתכון

המתכון של השפית מיכל לוי אלחליל, באדיבות סטארקיסט טונה

מרכיבים

אופן ההכנה

1. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומפעילים בכל פעם למס’ שניות עד לקבלת גוש בצק. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש (ניתן לשמור 4 ימים במקרר).

2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 0.5 ס”מ. קורצים מתוכו עיגולים התואמים את גודל השקעים, כך שירפדו גם את השוליים. מרפדים את השקעים בתבנית בבצק ומהדקים היטב. מורחים נייר כסף בחמאה וחותכים לריבועים בגודל 4*4 ס”מ. מהדקים את נייר הכסף עם הצד המרוח בחמאה לבצק, מצננים 10 דקות במקפיא ואופים בחום של 175 מעלות כ-15 דקות, או עד להזהבה.

3. למילוי: מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את קוביות החציל עם 3 כפות שמן זית ומתבלים בחצי כפית מלח. מעבירים לתבנית ואופים כ-10 דקות, או עד להזהבה. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. חוצים את עגבניות השרי לשתיים, מערבבים עם שמן הזית שנותר, מפזרים מעל עלי טימין ומעט מלח ואופים כ-25 דקות, או עד שהעגבניות מתכווצות מעט. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר יחד עם קוביות החציל.

4. הרכבת המנה: בקערה בינונית מערבבים יחד את החצילים, העגבניות והטונה. ממלאים את הטארטלטים ומגישים מיד.