Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> גלילי פרגיות ממולאות

גלילי פרגיות ממולאות

גלילי פרגיות ממולאות

תיאור המתכון

באדיבות השף סולטן אל-פול.
תבשיל בדואי/ערבי בייתי שסועדים אותו בעיקר בתקופת צום הראמדן – בשעת ערב - שבירת הצום. מנה משביעה ומענגת להפליא.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מטגנים את האורז עם הבצל והגזר והתבלינים (דקות בודדות) עד לקבלת הזהבה.
2. מסירים את העור מכל נתח פרגית ושולים בזהירות את הבשר כיחידה אחת (כמו פרוסת שניצל) מתוך העצם/ות.
3. פורסים נייר כסף לכל אחד מארבע המנות (גודל של פי 3 מהנתח) ומניחים את נתח הפרגית. עליו שמים את תרכובת מהאורז, בצל והגזר ומגוללים את נייר הכסף עם הנתח כ"כסיגר" סגור ואטום היטב כשמשני צדיו מלפפים את נייר הכסף כזוג ידיות
4. מנקבים עם קיסם 4 – 5 חורים בכל אחד מהנתחים.
5. מכניסים לתנור ב- 220 מעלות למשך 25 דקות .
6. בתום הבישול בתנור מעבירים את הנתחים לסיר מים רותחים, מנמיכים לאש קטנה לבישול לעוד 25 דקות.
7. משאירים את הנתחים ל- 10 דקות בתוך סיר המים ולאחר מכן מגישים.

המתכון באדיבות
מסעדת אל סולטן כביש ראשי, זרזיר הצג טלפון