Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות חמות> סלומון צרוב עם ערק ג'בלנא

סלומון צרוב עם ערק ג'בלנא

סלומון צרוב עם ערק ג'בלנא

תיאור המתכון

מתכונים מפסטיבל הערק של Olive Leaf בשרתון ת"א - באדיבות שף הבית צ'רלי פדידה

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הסלמון: לאחר ניקוי פילה הסלמון מאדרות, מרססים את נתחי הסלמון בספרי שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מחממים מחבת בעלת תחתית עבה וצורבים את הסלמון עד לצבע זהוב ויפה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-8 דקות.

הכנת קרם שומר: מכניסים לסיר שומר חתוך, שום, בצל, מלח ופלפל. ממלאים במים עד לגובה תוכן הסיר ומדליקים להבה. מבשלים כשעה או עד שהשומר מתרכך לחלוטין ואז מוציאים מהסיר ומסננים מהנוזלים אך שומרים את הנוזלים בצד. מעבירים את כל התוכן למעבד מזון וטוחנים למשחה חלקה, מוסיפים טופו ומשלימים טעם במלח ופלפל. מוסיפים ערק וטוחנים שוב להתמזגות הטעמים

הכנת הזוקיני: חותכים זוקיני ע"י קולפן וחולטים במים רותחים במשך כ-10 שניות, מוציאים ומקררים במי קרח. מוציאים את הזוקיני מהמים הקרים, מייבשים ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מסדרים את הזוקיני על גבי הסלמון ומגישים מעל הקרם שומר וערק.

המתכון באדיבות
מסעדת אוליב ליף הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב הצג טלפון