מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

קלחוני תירס בחמאה וקרמל

קלחוני תירס בחמאה וקרמל

תיאור המתכון

באדיבות סנפרוסט

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה - במחבת:
1. שמים את הקלחונים במחבת גדולה או בווק, יוצקים עליהם את המים ומאדים עם מכסה כ-3 דקות. שופכים את מי הבישול.
2. מוסיפים למחבת את החמאה, את הסוכר ואת המלח ומאדים יחד תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהקלחונים זהובים ויפים.
אופן ההכנה - על הגריל:
1. חותכים ריבועי רדיד אלומיניום בגודל שיאפשר עטיפה נוחה של כל קלחון. ממיסים את החמאה או את המרגרינה עם הסוכר החום (בלי לחרוך) ועם המלח.
2. מניחים את הקלחון באמצע ריבוע רדיד האלומיניום ומורחים עליו את תערובת הסוכר. עוטפים היטב.
3. מניחים על אסכלה חמה כ-10 דקות. הופכים פעם לפעם.

טיפ: אפשר למרוח את קלחוני התירס לפני הצלייה באסכלה בכל רוטב ברביקיו שרוצים. מומלץ רוטב ברביקיו מעושן.