Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > לברק עם קרסט ירוק על תבשיל ארטישוקים, פול ירוק, אפונת גינה ושקדים ירוקים

לברק עם קרסט ירוק על תבשיל ארטישוקים, פול ירוק, אפונת גינה ושקדים ירוקים

לברק עם קרסט ירוק על תבשיל ארטישוקים, פול ירוק, אפונת גינה ושקדים ירוקים

תיאור המתכון

באדיבות טלי פרידמן, שף האטלייה של טלי פרידמן בשוק מחנה יהודה

מרכיבים

אופן ההכנה

את לבבות הארטישוק יש לבשל במים עם מיץ מחצי לימון כ-20 דקות. לרכך, אך לא יתר על המידה.
את הפול ואפונת הגינה יש לחלוט כ-3 דקות במים רותחים ולהעביר למי קרח לעצירת הבישול. במחבת גדולה יש לחמם שמן זית ומיד להוסיף את הארטישוקים, הפול, האפונה והשקדים. לערבב את הפטרוזיליה, הלימונים, השום הקצוץ ולתבל במלח. להעביר לצלחת הגשה.

הצעת הגשה: 7-10 יחידות של עלי הגפן - יש לצרוב על מחבת עד שמצטמקים ומחליפים את צבעם לכמעט שחור. להוסיף כף מיץ לימון ומלח ים אטלנטי, להניח מעל הדג ולהגיש מיד.

המתכון באדיבות
סדנת האטליה של טלי פרידמן החרוב 14, לב שוק מחנה יהודה, ירושלים הצג טלפון