גליאנו פירנצה בגליל

עוגת קפה ופרג

עוגת קפה ופרג

תיאור המתכון

המתכון ממטבחו הפרטי של אמיר גרינברג, רשת קפה אילן'ס

מרכיבים

אופן ההכנה

1. לפורר את השמרים בקערה , להוסיף 1/4 כוס חלב, מעט מלח, 1/2 כפית סוכר חום, לערבב עד לקבלת מרקם אחיד. לכסות את הקערה בניילון נצמד, לכ- 15 דקות.
2. בקערה נוספת, לשים את הקמח ואת הסוכר החום, ולערבב היטב, עד לקבלת מרקם אחיד. להוסיף 2 חלמונים, שמנת חמוצה וחמאה, וללוש כ15 דקות עד לקבלת בצק במרקם אחיד. להוסיף מעט חלב במידה והבצק יבש מידי. לכסות בניילון נצמד, ולהשאיר בקערה כשעה עד לתפיחה.
3. בזמן זה מכינים את המילוי: טוחנים את הפרג במטחנת תבלינים או עם עלי ומכתש, עד שמשתחררים מהם השמנים.
4.במחבת על אש בינונית מוסיפים את הפרג, עם חלב, 3 מנות קפה אספרסו, חמאה, תמצית וניל וקליפת לימון מגוררת.
מחממים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת רכה.
5. מורידים את המחבת מהאש ומוסיפים אליה דבש, סוכר חום, רום, אגוזי מלך וחלבון ביצה. מערבבים היטב.
6. מחזירים את המחבת לאש ומחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב לכ- 8 דקות, או עד שהתערובת סמיכה ואחידה.
7. מורידים את המחבת מהאש ונותנים לתערובת להתקרר.
8. משמנים תבנית אפיה שטוחה.
9. מרדדים את הבצק עם מערוך לעיגול בצק אחיד.
10. מורחים את מילוי הפרג בשכבה אחידה במרכז עיגול הבצק, ומשאירים שוליים ללא מילוי של כ-2 ס"מ.
11. מגלגלים את הבצק לצורת רולדה, ומניחים במרכז תבנית האפייה.
12. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות לכ-45 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
13. להוציא מהתנור, ולהניח בצד לקירור.
14. מכינים את הגלזורה: בקערה מערבבים את אבקת הסוכר, קפה אספרסו תערובת "קו המשווה- קפה אילןס'" ואת תמצית הווניל. מערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
15. מזליפים את הגלזורה על העוגה, ומניחים לה להתקרר.
מגישים עם כוס קפה חם.

המתכון באדיבות
בית קפה אילן'ס אבן גבירול 90 אבן גבירול 90, תל אביב הצג טלפון
במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהאירועים בלחם בשר מרינה, הרצליה. עד 200 איש, כשר למהדרין