אוזני המן במילוי תפוחי אדמה, בצלים ופרג
- מתאים ל: 20 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
שדרוג מדהים למתכון הישן והאהוב של אוזני המן, מבית היוצר של השף אבי שטייניץ. כדאי להכין כמות כפולה, משום שה"אוזניים" מתחסלות בן רגע...
מרכיבים
- לבצק:
- 300 גר' קמח
- 1 גביע שמנת חמוצה או 1 כוס מי סודה
- 75 גר' חמאה
- חלמון ביצה
- מלח
- סוכר
- למילוי:
- 400 גר' תפוחי אדמה מבושלים לריכוך
- 150 גר' בצל מטוגן
- מלח, פלפל שחור
- 2 כפות תרד טחון
- 3 כפות גבינת קצ'קבל מגוררת (לגרסת פרווה ניתן להשמיט)
- כף עירית קצוצה
- 1/2 כפית פלפל צ'ילי טרי קצוץ
- ביצה טרופה להברשה
- פרג שלם
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה או בעבד מזון עד לקבלת מסה אחידה. מכסים בניילון ומקררים לשעה.
מערבבים את כל חומרי המלית למלית אחידה. משלימים טעמים אם יש צורך.
מוציאים מהקירור את הבצק ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
קורצים עיגולים בגודל הרצוי (ניתן בקורצן או בעזרת כוס).
במרכז כל עיגול מניחים מעט מהמלית וסוגרים לצורת אוזן המן.
מניחים על ניר אפייה בתבנית, מושחים בביצה טרופה ובוזקים פרג.
אופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות עד לזהבה.