מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> מאפה בצק עלים במילוי תפוח וקינמון

מאפה בצק עלים במילוי תפוח וקינמון

מאפה בצק עלים במילוי תפוח וקינמון

תיאור המתכון

באדיבות מותג גלידות הפרימיום האגן דאז

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-175 מעלות. לוקחים תבניות של מאפינס ומברישים את התחתית, הדפנות והחלק החיצוני עם החמאה המומסת. מניחים שכבה אחת של בצק הפילו על משטח יבש ומברישים עם מחצית מהחמאה שנותרה, מניחים שכבה נוספת של בצק ומברישים גם אותה עם החמאה שנותרה. חותכים את דפנות הבצק, יוצרים ריבוע גדול וחותכים לארבעה רבעים. מניחים בעדינות את ריבועי הפילו בתוך תבניות המאפינס ומקפלים את הבצק שנותר כלפי חוץ כקצוות ליצירת כוסות בצורת קערה הפוכה. מניחים מחבת הפוכה מעל כוסות הפילו ואופים כ- 6-8 דקות עד שהפילו מקבל צבע חום זהוב.(את הכוסות אפשר לאפות כמה ימים מראש ולאחסן במכל אטום). מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה, פורסים דק בעובי 2 ס"מ, מניחים בקערה ומוסיפים מיץ לימון. במחבת רחבה על אש בינונית שמים סוכר, חמאה, קינמון, אגוז מוסקט ו-1/3 כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התפוחים ואת מיץ הלימון, מבשלים 5 עד 7 דקות, תוך ערבוב תכוף עד שהתפוחים רכים. אם הנוזלים מתאדים מוסיפים עוד 1-2 כפות מים. בעזרת כף מחוררת מוציאים את התפוחים מהמחבת, מניחים בקערה ונותנים לתפוחים להתקרר מעט. את הנוזלים שבמחבת ממשיכים לבשל במשך 1 עד 2 דקות עד לקבלת סירופ. מרימים בעדינות את כוסות הפילו מהמחבת, יוצקים באמצעות כפית את התפוחים החמים לתוך מאפה הכוס, מוסיפים מעל סקופ של גלידה, מזלפים מעט מהסירופ ומגישים מיד.

תגובות

  1. הכותרת נאנא (29/07/2013 15:34:00)
    בכותרת רשמתם בצק עלים..ובמתכון בצק פילו ..זה לא אותו מדבר נכון?