פאי דייגים חגיגי ומפתיע (מתאים לתבנית פיירקס עגולה גדולה)
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפאי דייגים חגיגי ומפתיע (מתאים לתבנית פיירקס עגולה גדולה) ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- מלית סלמון:
- 1/2 קילו סלמון טרי טחון גס במטחנת בשר' מעבד מזון
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 3 גבעולי סלרי
- 1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
- 1 סלק קטן קצוץ לקוביות קטנות
- 1 גמבה אדומה / צהובה גדולה
- 3 שיני שום פרוסות גס
- 1 כף סויה יפנית
- 1 כף שמן שומשום
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מלימון שלם
- 2 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
- 1/2 פלפל שאטה קצוץ דק (אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף)
- מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם
- 3 כפות פירורי לחם גסים (נשתמש בהם רק בסוף, בעת הרכבת המנה)
- מחית תפוח אדמה:
- 8 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני
- 2 ביצים גודל L
- 3 כפות שמנת מתוקה לבישול
- רבע כוס חלב
- 30 ג' חמאה
- 4 גבעולי רוזמרין
- מלח גס
- שמן זית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר כסף/ נייר אפיה.
2. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית, יוצקים עליהם מעט שמן זית ובוזקים מלח גס בנדיבות. מניחים בים תפוחים האדמה גבעולי רוזמרין שלמים(שימו לב, הם רק בשביל הריח, לא נכנסים לתערובת אח"כ!)
3. אופים כ-40 דקות עד תפוחי האדמה רכים בפנים ומעט זהובים מבחוץ
בינתיים, מכינים את המלית:
4. מטגנים בשמן זית לפי הסדר (בהפרשי של 2 דקות) : בצל, סלק, גזר, סלרי, גמבה , פלפל שאטה, ג'ינג'ר ושום.
5. מוסיפים את הסלמון הקצוץ , הסויה והתבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-3 דקות נוספות.
6. מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ושמן השומשום, מערבבים ומתקנים תיבול ונותנים לתערובת לנוח.
חוזרים להכנת המחית:
7. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור
8. מכניסים למעבד מזון וטוחנים יחד עם הביצים, החלב, החמאה, השמנת והתבלינים עד לתערובת אחידה, יציבה ונוחה לעבודה.
9. במידת התערובת יוצאת נוזלית מידי, אפשר להוסיף כף קורנפלור לייצוב . במידה והתערובת לא קשה מידי ניתן להוסיף עוד חלב תוך כדי ערבוב עד לקבלת המרקם הנכון.
10. מצננים לטמפרטורה שיהיה ניתן לעבוד איתה בהזלפה
מרכיבים את המנה:
11. מושחים את תבנית הפיירקס במעט שמן זית
12. מפזרים את פירורי לחם בתחתית (אח"כ כשנוציא התחתית תהיה קריספית וטעימה)
13. מעבירים לבנית את תערובת הסלמון ומשטחים לגובה אחיד.
14. מעבירים את מחית תפוחי האדמה לשקית זילוף עם מזלף בעובי 1-2 ס"מ.
15. מתחילים ליצור "קוצים" מהתערובת בזילופים קטנים, אני ממליצה לעבוד במעגלים מבחוץ כלפי פנים.
מחממים תנור ל-250 מעלות, מכניסים את הפאי ל 3-4 דקות עד שקצוות הקוצים של הפאי משחירות מעט.