נזיד בקר ושעועית
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
נזיד בקר ושעועית לימי החורף הקרבים, ארוחה טעימה ומשביעה לכל המשפחה! באדיבות השף כפיר אוזן.
מרכיבים
- 4 בצלים בינוניים
- 1 ראש סלרי
- 2 גזרים
- 400 גר' שעועית לבנה
- בשר מס' 8 חתוך לקוביות - 700 גר'
- צרור כוסברה טרייה
- 200 גר' רסק עגבניות
- תבלינים:
- 1/2 כף אבקת שום
- 4 כפות אבקת מרק
- 2 כפות כמון
- 3 כפות פפריקה
- פלפל שחור
- מלח דק
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית בסיר עד לריכוך ובסיר נפרד מבשלים במים את הבשר עד לריכוך.
חותכים את הירקות לקוביות (בצל, סלרי, גזר) ומוסיפים לבשר שבינתיים התרכך.
לאחר 30 דקות מוסיפים את השעועית, את התבלינים ואת הרסק ומערבבים היטב.
מבשלים על אש נמוכה כשעה נוספת.
בתאבון!