פילה עגל ברוטב יין אדום ובצלי שאלוט
- מתאים ל: 1 מנות
- זמן הכנה: רבע שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף כפיר אוזן ממסעדת בית השף
מרכיבים
- 200 ג' פילה עגל
- 2 כוסות יין אדום
- 5 בצלי שאלוט קלופים ופרוסים לרצועות דקות
- חצי כוס סוכר חום
- 1 גבעול לואיזה
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט מלח גרוס
אופן ההכנה
הכנת הרוטב-
ממיסים על מחבת את הסוכר עד למצב של קרמל עדין,
מוסיפים את היין והבצל למחבת ונותנים ליין להצטמצם עד למחצית מן הכמות.
לאחר מכן מוסיפים את גבעול הלואיזה.
הכנת הפילה-
צולים את הפילה על גריל פחמים עד למידת M-MR.
לאחר שהפילה הגיע למידה הנכונה, מעבירים אותו למחבת עם הרוטב למשך 2 דקות על אש נמוכה.
הרכבת המנה-
מניחים את נתח הפילה על צלחת לבנה/שקופה, מוזגים את הרוטב על חלקו העליון של הפילה.
מעטרים עם בצלי השאלוט וגבעול הלואיזה.
מוסיפים את המלח והפלפל גרוס מעל הפילה ומסביב.