בסבוסת קוסקוס עם מי ורדים וקרם פטיסייר
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לבסבוסת קוסקוס עם מי ורדים וקרם פטיסייר ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- סירופ:
- 100 גרם סוכר
- 100 מ"ל מים
- 2 כפות מי ורדים
- בסבוסת קוסקוס:
- 6 ביצים
- 200 גרם סוכר
- 2 כפות מי ורדים
- 1 כפית תמצית וניל או 1 מקל וניל
- 200 גרם חמאה, מומסת
- ½1 כוס חלב 3%
- 100 גרם שקדים טחונים
- 220 גרם קוסקוס דק, יבש לא מבושל – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
- 180 גרם קמח לבן, מנופה
- ½ כפית מלח דק
- 15 גרם אבקת אפייה
- קרם פטיסייר:
- ½ ליטר חלב
- 1 מקל וניל – את הגרעינים (פרוס לחצי)
- 6 חלמונים
- 120 גרם סוכר
- 50 גרם קורנפלור
- 80 גרם שמנת חמוצה, ללא נוזלים
אופן ההכנה
מביאים את הסוכר, המים ומי הורדים לרתיחה בסיר קטן מורידים מן האש.
מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר מי הורדים ותמצית הוניל עד להתפחה, במשך 6 דקות.
מוסיפים באיטיות את החמאה ואחר כך את החלב.
מערבבים את המצרכים היבשים (שקדים, קוסקוס, קמח לבן, מלח, אבקת אפייה)ומקפלים אותם לתערובת הביצים.
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים במשך 25-30 דקות בתנור, שחומם מראש ל-160 מעלות.
מוציאים מן התנור, מרטיבים את העוגה בסירופ שהכנו, בעזרת מברשת.
מרתיחים בסיר קטן את החלב עם גרעיני מקל הוניל.
טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.
כשהחלב חם שופכים שליש מן התערובת שלו עם גרעיני הוניל על תערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב מהיר. כשהתערובת הומוגנית וללא גושים שופכים את השאר.
מחזירים את תערובת החלב-חלמונים לסיר ומבשלים על אש קטנה, תוך כדי טריפה עד להסמכה. מצננים.
מקפלים את השמנת החמוצה לתערובת.
הערות
אופן הגשה: מניחים פרוסת עוגה בצלחת, מזליפים מלמעלה קרם פטיסייר ומעטרים בדובדבנים או פירות יער.
המתכון באדיבות
|
מסעדת קפה 48
נחלת בנימין 48, תל אביב
הצג טלפון
5101001–03
|