צורוס ורוטב שוקולד חם ללא טיגון
- מתאים ל: 30 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לצורוס ורוטב שוקולד חם ללא טיגון ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חומרים:
- 125 מ"ל למים
- 125 גר' חמאה
- 125 מ"ל חלב
- 170 גר' קמח
- 10 גר' סוכר
- 5 ביצים
- 1 גר' מלח
- חומרים לרוטב שוקולד (אופציונאלי)
- 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה 32%
- 260 גר' שוקולד מריר משובח
- קורט מלח
- קינמון לעיטור
אופן ההכנה
הכנת הבצק: מרתיחים בסיר את החלב, המים, החמאה, המלח והסוכר.
כשהתערובת רותחת, מוסיפים בבת אחת את כל הקמח ומערבבים ביסודיות בעזרת כף עץ - עד שהעיסה נפרדת מהדפנות.
ממשיכים לערבב במרץ עוד כמה דקות – עד שמתקבל בצק יבש וחלק,ומניחים את מסת הבצק להתקרר כ-10 דקות.
מוסיפים את הביצים בהדרגה (כל אחת עד שהיא נבלעת במסה), עד לקבלת מסה נוזלית מעט.
מוזגים למחבת מולטי שף בעזרת מצקת קטנה עיגולים קטנים ונחמדים.
הופכים רק לאחר שנוצרות בועות קטנות ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
הכנת הרוטב: מחממים בסיר את כל המרכיבים יחד, מלבד השוקולד, עד סף רתיחה. מוסיפים שוקולד ומערבבים על להבה בינונית למשך כמה דקות עד שנוצר רוטב אחיד סמיך ומבריק.
הערות
הרכבת המנה: מערבבים בצלחת מעט סוכר וקינמון, מגלגלים את הצ'ורוס בתערובת ומניחים על צלחת הגשה. יוצקים את רוטב השוקולד לקערית ומגישים לצד הצורוס, טובלים ונהנים.
באדיבות רשת קואופ שופ – רשת הסופרמרקטים השכונתית המקדמת אורח חיים נכון יותר בקהילה ובבית