ברבוניות מטוגנות ומתובלות בויניגרט לימון ונענע לצד סלט רענן של צנוניות רוקט וקשיו גרוס
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף Olive Leaf
מרכיבים
- חומרים לדג :
- 16 ברבוניות מפורקות מעצם השדרה המרכזי ופתוחות בצורה של פרפר
- 2 כפות קמח
- ½ כפית פפריקה מעושנת
- ½ כפית כמון טחון טרי
- ¼ כפית כורכום
- 1/3 כוס שמן זית מסוג ארביקינה של ארץ גשור
- חומרים לוויניגרט דגים:
- 2 כפות נענע קצוץ דק
- 1 שן שום קצוצה
- 4 כפות מיץ לימון טרי
- 8 כפות שמן זית מסוג ארביקינה של ארץ גשור
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מצרכים לסלט:
- 15 עלי נענע חתוכים גס
- 15 עלי פטרוזיליה ללא גבעולים חתוכים גס
- 6 כפות שמן זית
- 4 צנוניות
- 2 כפות קשיו גרוס
- 2 חופנים של רוקט
- חומרים לרוטב לסלט:
- 2 כפות שמן זית
- כף מיץ לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. הכנת הברבוניות: מערבבים בקערה את הקמח, התבלינים ומוסיפים מלח ופלפל, וטובלים את פרפרי הסרדינים משני צידם מחממים מחבת עם שמן זית 'שמן ארץ גשור', מטגנים עד להזהבה ומניחים על נייר סופג.
2. הכנת הוויניגרט לברבוניות : מערבבים בקערה נפרדת את מצרכי הווינגרט - עד להתמזגות טעמים, וטובלים את הברבוניות כאשר הם עדיין חמות (על מנת שהטעמים יספגו בדגים).
3. הכנת הסלט : בקערה שלישית מערבבים את הצנוניות, עשבי התיבול רוקט והרוטב.
4. על צלחת הגשה מניחים ברבוניות מטוגנות ומתובלות ואת הסלט צנוניות ומגישים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|