יוגורט טבעי בריא עם תמרים ותפוחים
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות ארגון מגדלי התמרים "הדקלאים"
מרכיבים
- 1/2 ליטר יוגורט
- 200 גרם תמרים
- 1 תפוח גרני סמית
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה
1. מגלענים את התמרים וחותכים לקוביות קטנות.
2. חותכים את התפוחים לרבעים, מרחיקים את הליבה והגרעינים ופורסים לפרוסות דקיקות. מחממים את החמאה והסוכר במחבת, מוסיפים את פרוסות התפוחים ומטגנים מספר דקות, עד שהפרוסות זהובות, מוסיפים את התמרים ומטגנים מעט, מסירים מהאש.
3. מרפדים גביעים מפנקים בכף גדושה מתערובת התפוחים והתמרים, עם מעט מהנוזל. ממלאים את הגביע ביוגורט עד 3/4 הגובה ומכסים בכף גדושה מתערובת התפוחים והתמרים שנותרה.
4. בתיאבון.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר