מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מאפים צמחוניים> קובה פטריות שיטאקי ואלמוג מוגשת עם טחינת סלק וסלט חסה פריך

קובה פטריות שיטאקי ואלמוג מוגשת עם טחינת סלק וסלט חסה פריך

קובה פטריות שיטאקי ואלמוג מוגשת עם טחינת סלק וסלט חסה פריך

תיאור המתכון

באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק:
1. בוזקים לקערה גדולה 3 כוסות מים ומתבלים במלח ופלפל
2. מוסיפים לקערה 2 כוסות בורגול ומערבבים היטב
3. מכסים בניילון ניצמד את הקערה וממתינים כ- 30 דקות -עד שהבורגול יתרכך ויספוג את כל הנוזלים
4. לשים את הבורגול ומוסיפים תוך כדי הלישה בהדרגה קמח ופירורי לחם
5. משמנים תבנית פיירקס בשמן ומרפדים בשכבת בורגול
6. מוסיפים מעל שכבה של מלוי הפטריות (ראה הסבר בנפרד) שהכנו מראש ומכסים שוב בשכבת בורגול
7. משמנים את החלק העליון עם מעט שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהבורגול הופך זהוב ופריך

אופן הכנת מילוי הפטריות:
1. מחממים מחבת עם שמן זית ומתחילים בטיגון לפי הסדר הבא: בצל עד להזהבה, מוסיפים שום שום ומטגנים הכל כדקה, ואז מוסיפים את הסלרי והפטריות.
2. מטגנים את כל הירקות כ-10 דקות ומוסיפים את התבלינים
3. מעבירים את תערובת הפטריות למסננת לניקוז הנוזלים , טועמים ומשלימים תבלינים לפי הצורך
אופן הכנת הסלט
4. מערבבים בקערה: שמן זית, מיץ לימון , מלח ופלפל שחור – מערבבים עד לקבלת אמולסיה.
5. יוצקים את הוויניגרט על עלי החסה והצנונית ומערבבים בעדינות
6. מנחים על גבי ריבוע הבורגול והפטריות.

המתכון באדיבות
מסעדת אוליב ליף הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב הצג טלפון