קובה פטריות שיטאקי ואלמוג מוגשת עם טחינת סלק וסלט חסה פריך
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf
מרכיבים
- חומרים לבצק הבורגול:
- תבנית פיירקס סטנדרטית
- 2 כוסות בורגול טחון דק
- 3 כוסות מים פושרים
- ½ כף קמח
- 1 כף קמח מצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כפות שמן לשימון התבנית
- 3 כפות שמן לשימון חלק העליון של התבנית
- חומרים למילוי הפטריות:
- 6 כפות שמן זית
- 1 ראש בצל קצוץ
- 2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
- 2 שני שום קצוץ
- 1 קופסא של פטריות שמפיניון
- 4 פטריות פורטבלה
- 1 קופסה פטריות אלמוג
- 1 כפית כמון
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שאטה גרוס
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חומרים לסלט חסה פריך:
- 1 ראש חסה ערבית , קרוע ביד (יש לשטוף אותה במים טוב טוב לפני).
- 2 צנוניות חתוכות לפרוסות דקות
- מיץ לימון מחצי לימון
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
1. בוזקים לקערה גדולה 3 כוסות מים ומתבלים במלח ופלפל
2. מוסיפים לקערה 2 כוסות בורגול ומערבבים היטב
3. מכסים בניילון ניצמד את הקערה וממתינים כ- 30 דקות -עד שהבורגול יתרכך ויספוג את כל הנוזלים
4. לשים את הבורגול ומוסיפים תוך כדי הלישה בהדרגה קמח ופירורי לחם
5. משמנים תבנית פיירקס בשמן ומרפדים בשכבת בורגול
6. מוסיפים מעל שכבה של מלוי הפטריות (ראה הסבר בנפרד) שהכנו מראש ומכסים שוב בשכבת בורגול
7. משמנים את החלק העליון עם מעט שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהבורגול הופך זהוב ופריך
אופן הכנת מילוי הפטריות:
1. מחממים מחבת עם שמן זית ומתחילים בטיגון לפי הסדר הבא: בצל עד להזהבה, מוסיפים שום שום ומטגנים הכל כדקה, ואז מוסיפים את הסלרי והפטריות.
2. מטגנים את כל הירקות כ-10 דקות ומוסיפים את התבלינים
3. מעבירים את תערובת הפטריות למסננת לניקוז הנוזלים , טועמים ומשלימים תבלינים לפי הצורך
אופן הכנת הסלט
4. מערבבים בקערה: שמן זית, מיץ לימון , מלח ופלפל שחור – מערבבים עד לקבלת אמולסיה.
5. יוצקים את הוויניגרט על עלי החסה והצנונית ומערבבים בעדינות
6. מנחים על גבי ריבוע הבורגול והפטריות.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|