מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכונים ל-בישול צמחוני> המבורגר פטריות פורטבלה מוגש בלחמנייה מתוקה, טבעות בצל ותפוחי אדמה מטוגנים ומתובלים בפטרוזיליה, חומץ ושום

המבורגר פטריות פורטבלה מוגש בלחמנייה מתוקה, טבעות בצל ותפוחי אדמה מטוגנים ומתובלים בפטרוזיליה, חומץ ושום

המבורגר פטריות פורטבלה מוגש בלחמנייה מתוקה, טבעות בצל ותפוחי אדמה מטוגנים ומתובלים בפטרוזיליה, חומץ ושום

תיאור המתכון

באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מחממים מחבת עם שמן ומתחילים בטיגון בצל עד לשקיפות מוסיפים שום, פטריות פורטבלה קצוצות ומטגנים עד אשר כל הנוזלים נעלמים. מתבלים במלח פלפל וכמון.
2. מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים ואז לקערה להמשך טיפול.
3. אל הקערה מוסיפים ביצים, פירורי לחם ומערבבים היטב. לוקחים טבעת לעשיית המבורגרים בגודל הרצוי ויוצרים את קציצות ההמבורגר, מכניסים למקרר למשך 20 דקות (לאיחוד חומרים). מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את קציצות ההמבורגר כ-2 דקות מכל צד (עד אשר הופכים פריכות), מניחים על נייר סופג וממשיכים בהרכבת כריך ההמבורגר.
4. הכנת תפוחי אדמה מתובלים בשום פטרוזיליה וחומץ: מחממים סיר קטן עם שמן סויה וכשהשמן חם מטגנים את תפוחי ה אדמה - עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים ומניחים בקערה ומיד מתבלים עם מלח, סוכר, חומץ, פטרוזיליה ושום. מערבבים היטב ויוצקים על תפוחי האדמה ויניגרט.
5. אופן הכנת בלילת טבעות הבצל: מערבבים קמח, מים ומעט מלח עד לקבלת תערובת אחידה בסמיכות של טחינה. חותכים בצל לטבעות וטובלים בבלילה ומטגנים בשמן חם עד לקבלת צבע זהוב.
6. הרכבת הכריך המבורגר: חותכים את הלחמנייה לשניים וקולים בגריל או בטוסטר חם מאוד. מורחים מיונז ומוסיפים מעל את ההמבורגר פטריות, לאחר מכן מניחים את הגבינה (כאשר ההמבורגר עדיין חם - כדי שתנמס) ולבסוף מסדרים את המלפפונים החמוצים, עגבניות וחסה ומגישים.

הערות

המלצה: באותו השמן שאתם מטגנים את הצ'יפס תטגנו גם את טבעות הבצל והגישו ליד

המתכון באדיבות
מסעדת אוליב ליף הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב הצג טלפון