מאלבי
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
רפרפת עמילן תירס מהמטבח הטורקי.
ממטבחו של השף מוטי בוחבוט
שף ראשי מלון ענבל ירושלים
מרכיבים
- 2 כוסות מים
- 31/2 כוסות חלב / תחליף
- 100 גר' עמילן תירס / קורנפלור
- 100 גר' סוכר
- קישוט:
- 1/2 כוס ליקר גרנדין / רימונים
- 3 כפות קוקוס טחון
- 3 כפות אגוזי מלך / בוטנים / פיסטוק
- קורט קינמון.
אופן ההכנה
1. את הנוזלים והסוכר לערבב יחדיו {להוציא כוס נוזל ולהניח בצד}לרתיחה
2. בכלי נפרד לערבב את עמילן התירס + כוס הנוזל שהותרנו וליצוק לסיר עד לרתיחה שנייה.
3. ליצוק בעזרת מצקת לכלי הגשה / כוס מרטיני כ – 3/4 גובהה ולצנן.
4. לפזר מעל כל כלי ליקר גרנדין, קוקטוס, אגוזים.
הצעת הגשה : ליצוק בכלי מיוחד ולהגיש קר.
הערות
רפרפת עדינה זו ניתן להכין בכמה אופנים, ללא סוכר, עם סירופ פטל, חלב, סוכר, קינמון.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר