שבועות: קנלוני תרד וריקוטה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
קנלוני אפויים בתנור במילוי של תרד טרי, ריקוטה נימוחה ופרמז'ן ארומטי.
מאת: השף משה בר אל מ'פסטה דלה קזה'.
מרכיבים
- 450 גרם דפי פסטה טרייה של פסטה דלה קזה
- ביצה
- למילוי:
- 200 גרם ריקוטה
- 100 גרם פרמז'ן מגורר
- 100 גרם גבינת מוצרלה
- 200 גרם עלי תרד טרי נקיים וחתוכים לרצועות
- חצי בצל חתוך לקוביות
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
- לרוטב
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- כוס חלב
- 50 גרם פרמז'ן מגורר
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מכינים את המילוי: מטגנים בצל בשמן זית, מוסיפים את התרד ומטגנים יחד עוד כדקה – שתיים. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומצננים.
2. מערבבים את התרד עם הגבינות ומעבירים לשקית זילוף.
3. ממלאים את הקנלוני – חותכים את דפי הפסטה לרצועות, מזלפים פס מילוי בדופן אחת של הבצק ומגלגלים. מניחים בתבנית משומנת.
4. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מערבבים שמנת מתוקה, חלב, פרמזן מגורר, מלח ופלפל. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד שהפרמז'ן נמסה.
5. מכסים את הקנלוני עד לכדי כיסוי מלא, מפזרים פרמז'ן מגורר מעל ומכניסים לתנור חם.
6. אופים בטמפרטורה של 200-250 מעלות במשל כ-25-30 דקות או עד להשחמה