טרין פירות יבשים
תיאור המתכון
מתכון מיוחד לטו בשבט באדיבות מסעדת סופייה
מרכיבים
- המרכיבים:
- 175 גרם שזיפים שחורים/תמרים
- 175 גרם משמש לבן
- 100 גרם צימוקים לבנים
- 100 גרם חמוציות
- 100 גרם אגוזי לוז קלויים
- לאספיק הג'לי:
- 500 מ"ל יין לבן
- 500 מ"ל ספרייט
- 100 גרם סוכר
- 40 גרם ג'לטין
- 50 מ"ל מים
- לנוזל בישול לפירות היבשים:
- 250 מ"ל יין לבן
- 500 מ"ל מים
- 75 גרם סוכר
- 3 ענפי תימין
אופן ההכנה
1.מכינים את הנוזל לבישול הפירות: מרתיחים יחד את היין, המים, הסוכר והתימין. לאחר הרתיחה, חולטים את הפירות, כל פרי בנפרד במשך 3 דקות, מצננים את הפירות בנפרד.
2.קולים את האגוזים.
3.מכינים את האספיק: משרים את הג'לטין ב-50 מ"ל מים.
4.מרתיחים יחד יין לבן, ספרייט וסוכר, כשהנוזל רותח, מורידים מהאש ומכניסים את הג'לטין המושרה פנימה, מערבבים בעדינות בכדי לא ליצור בועות.
5.הרכבת הטרין: מכניסים את הפירות היבשים והאגוזים לכלי עגול, מוסיפים 200 מ"ל מהאספיק החם ומערבבים היטב כך שכל הפירות יהיו מכוסים ועטופים בנוזל.
6.לוקחים תבנית אינגליש-קייק או כלי דומה בנפח של כליטר, מניחים אותו על משטח ישר, יוצקים לתוכו 200 מ"ל אספיק חם, מוסיפים פנימה את תערובת הפירות, ממלאים את התבנית עד כמעט סופה. מיישרים ויוצקים על התערובת אספיק רותח עד שהתבנית מלאה. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך הלילה.
7.הופכים לאט ובעדינות את התבנית על כלי הגשה ומגישים מצונן.
המתכון באדיבות
|
מסעדת סופיה
ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים
הצג טלפון
053-8094846
|