ספרינג רול ירקות במטבל סויה-שומשום
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". דפי האורז שפעם היו חומר גלם מיוחד נמכרים היום במרכולים ונשמרים מצוין במזווה. כדי שניתן יהיה
למלא אותם בקלות פשוט מרטיבים במים.
מרכיבים
- 6 דפי אורז
- 6 עלי חסה עגולה (אייסברג)
- צרור עירית (לא חובה)
- למלית הירקות
- 200 גרם אטריות אורז דקיקות שהושרו במים לריכוך
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות
- 1 כוס נבטים סינים
- 2 מלפפונים (ללא החלק המרכזי) חתוכים לרצועות דקות
- 4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפרוסות דקות
- 2 כפות רוטב סויה
- 10 עלי נענע
- 10 עלי בזיליקום
- 100 גרם (1 כוס) בוטנים קלויים וגרוסים
- 1 כפית שמן שומשום כהה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- מעט צ'ילי יבש
- למטבל סויה-שומשום
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כפית חמאת בוטנים
- 1 כפית שמן שומשום כהה
- 1 כפית סוכר
אופן ההכנה
1. מכינים את המטבל. מערבבים את כל החומרים בצנצנת סגורה, מנערים לקבלת מרקם אחיד.
2. מכינים את המלית. מערבבים את חומרי המלית בקערה.
3. מרכיבים את המנה. טובלים את דף האורז בקערה עם מים, למשך 20-10 שניות, עד שמתרכך
ונעשה גמיש, מוציאים ומניחים על מגבת. מניחים עלה חסה על עלה האורז, מוסיפים כף מהמלית
ומגלגלים, מניחים בצד ומכסים במגבת רטובה כדי למנוע התייבשות. מכינים כך את כל הרולים.
4. לפני ההגשה פורסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ, כורכים כל פרוסה בגבעול עירית )כמו בצילום( ומגישים
עם המטבל.
טיפ של השף
אם מכינים מראש - כדאי לעטוף מבחוץ את הספרינג רול בעלה חסה ולקשור באמצעות חוט עירית.
זה ישמור על עסיסיות העלה.