Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכונים ל-בישול צמחוני> ריזוטו פורציני וכורכום טרי

ריזוטו פורציני וכורכום טרי

ריזוטו פורציני וכורכום טרי

תיאור המתכון

מתכון חורפי באדיבות חוות תקוע

מרכיבים

אופן ההכנה

קולפים וקוצצים את שורש הכורכום. מרתיחים בסיר קטן את שורש הכורכום הקצוץ עם פטריות הפורצ'יני עם 600 מ"ל מים.
מסננים את הפטריות והכורכום ושומרים את המים חמים.
קוצצים את השאלוט לקוביות קטנות. בסיר רחב ושטוח מחממים 50 גרם חמאה עם שמן הזית על אש גבוהה. מטגנים בסיר את השאלוט תוך כדי ערבוב ממליחים ומפלפלים.. כשהשאלוט מזהיב מעט מוסיפים את האורז וקולים אותו כדקה בחמאה. מנמיכים את הלהבה. מוסיפים ממי הפורצ'יני לאורז בהדרגה ותוך כדי ערבוב כרבע שעה עד שהאורז מתחיל להתרכך.

הערות

הגשה:
מערבבים בעדינות את פטריות הפורצ'יני והכורכום המושרים לתוך האורז. ממשיכים להרטיב ולבשל את הריזוטו עד שהוא מוכן. מוסיפים את החמאה שנותרה ואת הפטרוזיליה הקצוצה מערבבים ומגישים מיד לקערות שטוחות ויפות.