מגדל פיזה

מגדל פיזה

תיאור המתכון

קרם עשיר המתמזג היטב עם עלי הפילו המסוכרים בשל שוני המרקמים; רכות הקרם וקריספיות הדפים ויוצרת חוויה ממכרת המשאירה טעם של עוד...
מנה אחרונה משובחת שתמיד גוררת מחמאות.

מרכיבים

אופן ההכנה

דפי הפילו:
מחממים תנור מראש לחום של 180 מעלות.
פורסים את דפי הפילו על משטח יבש. ממיסים את החמאה ומערבבים עם הדבש עד ליצירת מרקם אחיד. מברישים כל דף פילו בעזרת מברשת בתערובת החמאה והדבש ומפזרים מעל כל דף שקדים מרוסקים.
מניחים את הדפים זה מעל גבי זה וחותכים לריבועים בגודל 10 סמ"ר.
מכניסים את דפי הפילו לתנור החם ל- 5-8 דק' עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים ומצננים.

מוס:
מקציפים יחדיו 25 גר' פודינג, 60 גר' אבקת סוכר ו-75 גר' שמנת לכדי קצף נוקשה.
מקציפים את 200 מ"ל השמנת שנותרה לקצפת רכה.
ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים קרים עד להמסתו המוחלטת.
מערבבים את הגבינה עם הג'לטין ומוסיפים את תערובת הפודינג ואבקת הסוכר בתנועות קיפול ולאחר מכן מוסיפים את השמנת המוקצפת (בתנועות קיפול) ובסוף את גרידת הלימון.
מניחים למוס לנוח כשעתיים במקרר טרם הגשה.

רוטב:
מכניסים לסיר את האוכמניות, הפטל, הליקר והסוכר ומבשלים על אש נמוכה בין 40 דק' לשעה עד לקבלת מרקם סמיך. מקררים ומניחים בצד למזיגה מעל המגדל.

בניית המגדל:
יוצקים כף קרם לתחתית של צלחת הגשה עמוקה ומעליה מניחים ריבוע דף פילו.
במתכונת זו מניחים את יתר 2 השכבות.מפזרים מעל רוטב פירות יער ובוזקים באבקת סוכר.

המתכון באדיבות
מסעדת פיצהל'ה רסט - טעימה איטלקית כנפי נשרים 13, ירושלים הצג טלפון