פסטה בלקנית
תיאור המתכון
פסטה איטלקית בניחוח יווני! השילוב בין המטבח האיטלקי ליווני במנה זו יצר פסטה קלילה ועדינה המתאימה לכל ארוחה. יש לעשות שימוש בחומרי גלם מצויינים ובאיכות גבוהה.
מנה המומלצת להגשה כמנת ביניים או כתוספת למנה עיקרית.
מרכיבים
- 500 גר' פסטה מבושלת
- 1 ק"ג עגבניות תמר
- 3 כפות רסק עגבניות
- 3 כפות שמן זית
- 14 זיתים שחורים מזן קלמנטה או זיתים שחורים אחרים מובחרים
- 4 שיני שום קצוצות
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 15 עלי בזיליקום טריים
- 1 כפית אורגנו יבש
- 200 גר' גבינת פטה
- 3 יח' פלפלים קלויים חתוכים לרצועות ללא קליפה
אופן ההכנה
מחממים סיר עם מים חמים ומביאים לרתיחה. זורקים את העגבניות לסיר ומבשלים כדקה על מנת שיהיה ניתן להסיר את הקליפה בקלות. מעבירים את העגבניות לכלי עם מים קרים, מקלפים וחותכים לקוביות גסות.
הרוטב:
מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את השום והזיתים ומטגנים קלות כדקה עד להזהבה. מוסיפים את הרסק ואת העגבניות ומאדים.
מוסיפים את הסוכר והמלח ומבשלים כעשרים דק'. מוסיפים את האורגנו, הבזיליקום והפלפלים הקלויים ומאדים עוד כחמש דק'.מגרדים את גבינת הפטה לרוטב ולאחר כדקה מוסיפים את הפסטה. מגישים חם.