פילה סלמון במרינייר

פילה סלמון במרינייר

תיאור המתכון

פנים רבות לסלמון האהוב. הפעם בשילוב מרינייר-רוטב המבוסס על יין לבן איכותי.השילוב בין דג הסלמון העדין לרוטב המרינייר מעניק לדג ניחוח של עלי ריחן ועגבניות צלויות על האש. מנה עיקרית אותה ניתן להכין כמה שעות מראש ולחמם בחימום קל כ-10 דק' לפני ההגשה. מומלץ להגיש במנות אישיות בליווי ירקות קלויים בגריל.

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים מחבת לטמפרטורה גבוהה ומכניסים לתוכה 30 גר' חמאה ושתי כפות שמן זית. מניחים את הסלמון, מפלפלים וממליחים קלות לדקה מכל צד, מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים את שיני השום והעגבניות החצויות ומטגנים קלות כשתי דק'.מוסיפים את היין הלבן ועלי הבזיליקום ומאדים כשתי דק' נוספות.מכבים את האש, מוסיפים את 30 גר' החמאה הנותרת ומערבבים עד להמסת החמאה ויצירת רוטב סמיך ואחיד.
מסדרים את הדגים על צלחת הגשה ומוזגים מעל את הרוטב.

המתכון באדיבות
מסעדת פיצהל'ה רסט - טעימה איטלקית כנפי נשרים 13, ירושלים הצג טלפון
לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה