מרק מלפפונים קר
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב
סוגרים את יום כיפור
מרכיבים
- 6 מלפפונים קלופים וחתוכים גס
- 2 שיני שום קצוצות
- פרוסת לחם לבן ללא החלק החיצוני
- 1 כוס יוגורט
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כף שמיר קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה
מכניסים לקערה גדולה את המלפפונים, השום הלחם הלבן, שמן זית, מלח, פלפל ומיץ הלימון.
מערבבים מעט ומכניסים למקרר למנוחה של שעתיים (כדי שכל הנוזלים מהמלפפון יצאו ויתמזגו עם שאר המרכיבים).
מעבירים למעבד מזון ומוספים יוגורט.
טוחנים עד לקבלת מרק ירקרק וחלק.
מוספים שמיר קצוץ ומגישים.
הערות
ניתן להוסיף למרק גם כמה קוביות קרח, על מנת שיהיה קר מיד לאחר טחינת המרכיבים