סלט סלק ותפוחי עץ בוויניגרט דבש וג'ינג'ר
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". דבש, צ'ילי וג'ינג'ר הם שלושה חומרי גלם יחודיים, אשר מעצימים את טעמם של הסלק והתפוח. האגוזים
מוסיפים את המימד הפריך אשר משדרג כל סלט.
מרכיבים
- 3 סלקים
- 2 תפוחי עץ, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ*
- 1 כוס נבטי חמניה
- 50 גרם (חצי כוס) אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
- לרוטב
- 120 מ"ל (חצי כוס) שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף דבש
- 1 כפית מיץ ג'ינג'ר
- קמצוץ צ'ילי גרוס
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- להגשה
- 50 גרם (כוס) אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
- *מזן גראני סמית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מכינים את הסלקים. עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה, עד לריכוך. לחילופין,
מבשלים את הסלקים בסיר עם מים. בכל מקרה, לאחר הריכוך קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
3. מכינים את הרוטב. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת סגורה, תוך כדי ניעור. טועמים ומאזנים
את התיבול.
4. מרכיבים את הסלט. מערבבים בקערת ערבוב את קוביות הסלק, תפוחי עץ, חומרי הסלט והרוטב.
5. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים אגוזי לוז מעל ומגישים.
ואפשר גם:
להשתמש בסלקים מוכנים לאכילה הנמכרים בוואקום אצל הירקנים ובמרכולים.