קרם שניט

קרם שניט

תיאור המתכון

באדיבות מיקי שמו, מבעלי רשת "שמו הקונדיטוריה"

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה לבצק עלים:
בקערה, שמים את כל החומרים ולשים בעזרת וו לישה, במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי של 1 ס"מ ומניחים את החמאה כשהיא מכסה 2/3 משטח המלבן. את 1/3 שטח הבצק הלא מכוסה, מקפלים על החלק עם החמאה ואת היתרה מקפלים מעל, כך שנוצר מלבן קטן יותר ולא אורים את החמאה.
את הבצק מקפלים עוד 3 פעמים באופן זהה, כשבתחילת כל קיפול מרדדים את הבצק למלבן ומקפלים שוב.
בין קיפול לקיפול יש להכניס למקרר לחצי שעה.
לאחר מכן, את הבצק מחלקים לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ.
מניחים בתבנית אפייה ומפזרים סוכר.
מניחים נייר אפייה מעל הבצק ועל הנייר תבנית נוספת שתהווה משקולת.
אופים בטמפ' של 190-200 מעלות כ-20 דקות. מוציאים את המגש שהיווה משקולת ואופים 10 דקות נוספות החום של 170 מעלות.

אופן ההכנה לקרם שניט:
בקערה, מקציפים את השמנת המתוקה עם 1/2 כוס סוכר.
בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס הסוכר.
מקפלים את הקצפת אל החלבונים לקבלת קרם תפוח ומאד אוורירי.

אופן הרכבת העוגה:
מניחים עלה של בצק עלים אפוי, מעליו מורחים מחצית מהקרם. מניחים עוד עלה, ממלאים בשאר הקרם ומעל מניחים את העלה השלישי. בוזקים אבקת סוכר.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש