מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מרק חומעה

מרק חומעה

תיאור המתכון

שמו הרשמי של חומר הגלם העיקרי במרק זה הוא חומעה - עלים ירוקים, הדומים בצורתם לתרד וגדלים בארץ וברחבי העולם, גם כצמח בר וגם כגידול תרבותי. שמו העממי של הצמח בארץ הוא חמציץ, ובאנגלית קוראים לו sorrel.

מרכיבים

אופן ההכנה

שוטפים את החומעה היטב ושמים במסננת. מחממים שמן זית בסיר גבוה ומאדים קלות את הבצל. מוסיפים את תפוחי האדמה ומאדים כ-3 דקות. מוסיפים שום ומאדים כ-1/2 דקה נוספת. מוסיפים את החומעה, מאדים כ-1/2 דקה ומוסיפים ציר עוף עד לכיסוי החומעה. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות. כשתפוחי האדמה רכים, מוסיפים את עלי הרוקט. טוחנים, מרתיחים, טועמים ומשפרים תיבול. אם המרק חמוץ מדי, מוסיפים סוכר לפי הטעם.