מרק דגים איטלקי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מרק דגים איטלקי דיאטטי וקל להכנה
מרכיבים
- 2 כפיות שמן זית
- 1 כוס בצל קצוץ
- 1 כוס פלפל ירוק קצוץ או חתוך לרצועות
- 1/2 כוס קוביות גזר
- 1/2 כוס גבעולי סלרי קצוצים
- 1 שן שום כתושה
- 1 קופסה גדולה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות
- 1 כוס רסק עגבניות
- 1 כוס מים
- 1/4 כוס יין לבן יבש
- 2 קוביות אבקת מרק עוף (10 קלוריות)
- 1 עלה דפנה
- 1 כף אורגנו טרי קצוץ
- מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
- מעט פפריקה אדומה חריפה
- 480 גרם פילה קוד ונסיכת הנילוס חתוכים לאצבעות באורך 5 ס"מ
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים את השמן. מוסיפים בצל, פלפל, גזר, סלרי ושום. מאדים תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתרככים מעט, כ- 2 דקות. מוסיפים את יתר החומרים מלבד הדגים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות. מוסיפים את אצבעות הדג, מערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהדגים מתרככים, 7-10 דקות. מוציאים את עלה הדפנה ומגישים.