מתכון לאסאדו עגל חלב
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 2 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מיוחד במינו מענג ומרשים של נתח עגל חלב הנפרס מול עיני הסועדים. באדיבות מסעדת לה בוקה
מרכיבים
- * 1.5 ק"ג בשר נתח קשתית – רצוי עגל חלב עם העצם- אסאדו.
- * 15 עלי דפנה
- * חופן טימין
- * חופן רוזמרין
- *20 שיני שום שלמות
- * כף רוטב ווטשיסטר
- * 1/2 ליטר יין אדום
- * כוס סילאן
- * בצל חתוך לרבעים
- * 3 גזרים חתוכים לרבעים
- * שורש פטרוזיליה חצוי
- * שורש סלרי קצוץ
אופן ההכנה
משרים את הבשר עם כל המצרכים למשך יום שלם ויוצרים מרינדה. מוציאים את הבשר לאחר יממה מהמרינדה. ממליחים במלח ומפלפלים בפלפל שחור גרוס. סוגרים את הבשר משני הצדדים תחת אש גלויה או בגריל או במחבת עם מעט שמן זית. לאחר מכן מעבירים את הנתח בשלמותו לתבנית אלומיניום. שופכים את המרינדה לתוך התבנית אלומיניום עם הבשר. מכסים את התבנית בנייר פרגמנט ועוטפים בנייר כסף. מחממים תנור לחום של 220 מעלות, מכניסים את התבנית למשך כשעתיים עד שלוש עד שהבשר רך והגזר רך. את שאר המרינדה אנו מצמצמים במחבת למשך כ-10 דק' ומוסיפים כף קורנפלור עם מעט מים ויוצרים רוטב סמיך ומבריק. את הרוטב יש לשפוך על הנתח לפני ההגשה.
ממולץ להגיש את הנתח בשלמותו ולפרוס לאורחים בהגשה על השולחן.
אפשר להגיש את הנתח עם תפו"א אפוי/ פירה/ אורז.