פרסבורגר פרג

פרסבורגר פרג

תיאור המתכון

באדיבות מיקי שמו, קונדיטור ראשי של רשת "שמו הקונדיטוריה"

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת המלית:
בסיר קטן, מרתיחים חלב, סוכר, חמאה, גרידת לימון ודבש.
מסירים מן האש, מוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.
נותנים למלית להצטנן מספר דקות ומוסיפים את הביצה. מערבבים היטב.

אופן הכנת הבצק והרכבת העוגה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה יש מעבדים את הביצה, החלמון, החלב, אבקת הסוכר והחמאה (יש להיזהר ולא לעבד יתר על המידה).
מוסיפים את הקמח והשמרים ומעבדים 2-3 דקות נוספות, במהירות בינונית.
מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של 1/2 ס"מ.
מורחים מהמלית על 3/4 משטח הבצק ומגלגלים לרולדה.
בעזרת סכין, יוצרים חריצים אלכסוניים במרחק 1 ס"מ אחד מהשני.
מברישים בביצה טרופה ומניחים לתפוח חצי שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, במשך 20 דקות.