צורוס
- מתאים ל: 65 מנות
- זמן הכנה: 1.5 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לצורוס ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 2 כוסות מים
- 200 גרם חמאה
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 2 וחצי כוסות קמח
- 3 ביצים
- שמן לטיגון עמוק
- סוכר מתובל במעט קינמון, להגשה
אופן ההכנה
1. מרתיחים בסיר מים עם חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים על האש עד לקבלת בצק אחיד. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים 3-2 דקות במהירות בינונית לצינון חלקי של הבצק. מוסיפים את הביצים אחת אחת - מחכים שהבצק יתפרק ויתחבר חזרה אחרי הוספת כל ביצה.
2. בסיר חדש מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם פייה משוננת רחבה ומזלפים פסים באורך כ-10 ס"מ לשמן החם. מטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים. מגלגלים את הצ'ורוס החמים בסוכר-קינמון ומגישים מיד (מי רוצה מוזמן להזריק פנימה ריבה, או להגיש עם רטבים לטבילה כמו סירופ מייפל, רוטב שוקולד חם וכו'