טו בשבט: קן פירות מיוחד
- מתאים ל: 4-6 מנות
- זמן הכנה: עד שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון ייחודי ל"קן" בצק פילו עם שוקולד ופירות יבשים.
באדיבות משכן האירועים בית האופרה באשדוד, קונדיטור דוד ועקנין.
מרכיבים
- 12 חרוטים משוקולד
- 50 גר' משמש
- 50 גר' שזיפים מיובשים
- 50 גר' צימוקים
- 50 גר' אגוזים
- 50 גר' תמרים
- 50 גר' פיסטוק גרוס
- 200 גר' מחמאה
- 3 כפות ברנדי
- גרידת לימון
- 2 דפים בצק פילו
- 100 גר' איטריות קדאיף
- 1/2 כוס סילאן
- 1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה
1. לאפות בתבנית חד פעמית ריבוע בגודל 18 ס"מ בצק פילו.
2. למלא בתבנית את איטריות הקדאיף ולתת אפיה קצרה.
3. לאחר האפייה למזוג את הסילאן על הקונכייה כשהיא חמה.
4. במחבת להמיס מחמאה ולהוסיף את הסוכר, ברנדי, גרידת לימון, לקרמל מעט, לערבב בתוכו את כל הפירות היבשים ולבנות את המנה.