עוגת שטולן

עוגת שטולן

תיאור המתכון

מתכון לעוגת שטולן - עוגת חג מולד מסורתית בניחוח וניל, המכילה בין היתר: שקדים אגוזים, צימוקים, גרידת לימון וגרידת תפוז.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מערבלים במיקסר את החמאה, הסוכר, מלח, גרידות תפוז ולימון, רום, תמצית וניל ותמצית שקדים.
2. מוסיפים לתערובת את הביצים אחת אחת ואח"כ את הגבינה והריבה.
3. לערבב את החומרים היבשים בקערה נפרדת (אגוזי מלך, שקדים, צימוקים, קוקוס, קמח).
4. להוסיף למיקסר ולערבל עד לאיחוד כל החומרים. לא ללוש יותר מדי.
5. ליצור מהתערובת 2 כיכרות מאורכות ולהניח ע"ג תבנית אפייה.
6. לחמם תנור ל-180 מעלות.
7. לאפות 30-40 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
8. מיד בהוצאת העוגה מהתנור יש למרוח כל כיכר ב-50 גרם חמאה מומסת ולפזר אבקת סוכר בנדיבות.
9. מומלץ לעטוף את העוגות בניייר כסף.

הערות

להגשה: לפרוס בסכין לחם לפרוסות דקיקות.

המתכון באדיבות
קונדיטוריית פיס אוף קייק יהודה הימית 17, יפו, תל אביב הצג טלפון