מרק מיסו יפני
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת: ליאורה אקוקה (גולדברג) – תזונה בריאה ומאוזנת
מרכיבים
- כרישה - 2 גבעולים חתוכים לרצועות
- 2 גזרים - רצועות
- 1 בצל - חתוך ל4 רבעים
- שורש פטרזיליה או לפת
- 4-6 פיטריות שיטקי יבשות שהושרו במים - לחתוך לרצועות דקות
- 3-4 ס"מ רצועת אצת ים קומבו
- ומיסו רצוי לבן (יש לו טעם מאוד עדין - 1 כף מיסו על כל כוס מים)
אופן ההכנה
בסיר להכניס כ 4-5 כוסות מים עם כל הירקות שורשיים ולבשל כ 30 דקות
לסנן את הציר לתוך סיר הבישול ולשים את הירקות בצד
להוסיף לסיר מיסו שהומס בחצי כוס מים חמים , את הקומבו , את הפיטריות והגזר
לבשל עוד כ5 דקות על אש חלשה ולערבב היטב
להגיש עם קישוטי בצל ירוק