מרק גולש בנוסח יערות הכרמל
- מתאים ל: 8-10 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". הדבר הכי חשוב בהכנת כל גולש )וגם בזה שלנו( הוא לדעת מתי להוסיף את תפוחי האדמה. החוכמה
היא למנוע מהם בישול יתר, שיביא להתפוררותם והיעלמותם במרק. מאידך יש לדאוג לכך שהם יספגו
את טעמי וניחוחות התיבול. הקימל כאן הוא בגדר חובה לטעמנו.
מרכיבים
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 4-3 כפות שמן תירס או קנולה
- 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך לקוביות קטנות
- 4 שיני שום כתושות
- 2 עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- חצי ק"ג כתף או שריר בקר חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ*
- 100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 50 גרם (1 כף גדושה) רסק עגבניות
- 3 ליטר (12 כוסות) ציר עוף או ציר ירקות או מים
- 1 כפית קימל טחון
- 1 כפית כמון
- 3-2 (חצי ק"ג) תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
- להגשה
- קליפת לימון מגוררת
- חצי צרור כוסברה קצוצה
- *שריר מס' 8 או כתף מס' 5, ללא גידים
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל 8 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את הסלרי והגזר ומטגנים
3 דקות נוספות, עד שמזהיבים. מוסיפים את השום, העגבניות והפפריקה וממשיכים לטגן 3 דקות,
תוך כדי ערבוב, עד שעולה ריח. נזהרים מחריכה.
2. מוסיפים את קוביות הבשר וחזה האווז המעושן, מתבלים במלח ובפלפל ומשחימים )השומן של
האווז אמור להתמוסס, אבל אם חסר - מוסיפים שמן(, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים, תוך
כדי ערבוב 2 דקות נוספות.
3. יוצקים ציר או מים, מביאים לרתיחה, מתבלים, מכסים ומבשלים שעה וחצי על להבה נמוכה, עד
שהבשר רך.
4. מוסיפים את קוביות תפוחי-האדמה ומבשלים 30 דקות, או עד שיתרככו.
5. טועמים ומתקנים תיבול.
6. יוצקים לקעריות ומוסיפים קליפת לימון וכוסברה קצוצה.