מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק גולש בנוסח יערות הכרמל

מרק גולש בנוסח יערות הכרמל

מרק גולש בנוסח יערות הכרמל

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". הדבר הכי חשוב בהכנת כל גולש )וגם בזה שלנו( הוא לדעת מתי להוסיף את תפוחי האדמה. החוכמה
היא למנוע מהם בישול יתר, שיביא להתפוררותם והיעלמותם במרק. מאידך יש לדאוג לכך שהם יספגו
את טעמי וניחוחות התיבול. הקימל כאן הוא בגדר חובה לטעמנו.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל 8 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את הסלרי והגזר ומטגנים
3 דקות נוספות, עד שמזהיבים. מוסיפים את השום, העגבניות והפפריקה וממשיכים לטגן 3 דקות,
תוך כדי ערבוב, עד שעולה ריח. נזהרים מחריכה.
2. מוסיפים את קוביות הבשר וחזה האווז המעושן, מתבלים במלח ובפלפל ומשחימים )השומן של
האווז אמור להתמוסס, אבל אם חסר - מוסיפים שמן(, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים, תוך
כדי ערבוב 2 דקות נוספות.
3. יוצקים ציר או מים, מביאים לרתיחה, מתבלים, מכסים ומבשלים שעה וחצי על להבה נמוכה, עד
שהבשר רך.
4. מוסיפים את קוביות תפוחי-האדמה ומבשלים 30 דקות, או עד שיתרככו.
5. טועמים ומתקנים תיבול.
6. יוצקים לקעריות ומוסיפים קליפת לימון וכוסברה קצוצה.