טירמיסו - קינוח איטלקי
קייטרינג מזון מן הקיבוץ
29/04/2010
- מתאים ל: 16-20 מנות
- זמן הכנה: 4 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
קינוח ממקור איטלקי. קרם קציפתי המורכב מקציפה של גבינת מסקרפונה וביצים, מונח על מצע בישקוטים טבולים באספרסו ומועשרים יין. מוגש צונן.
מרכיבים
- 3/4 כוס קפה אספרסו חזק מאוד
- 3 כפות גראפה או קוניאק
- 2 ביצים
- 250 גר' גבינת מסקרפונה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- תמצית וניל
- כ-20 בישקוטים
- אבקת קקאו
אופן ההכנה
שמים בקערה את הקפה והקוניאק.
בקערה נפרדת מערבבים את חלמוני הביצים עם הסוכר, המסקרפונה וכמה טיפות וניל, עד לקבלת עיסה חלקה.
מקציפים את חלבוני הביצים עם כפית אחת סוכר, ומקפלים את הקצף בעדינות אל תוך עיסת הגבינה והחלמונים.
טובלים את הבישקוטים בקפה ומניחים שכבה מהם בתבנית פיירקס מלבנית.
שופכים על הבישקוטים את תערובת הגבינה והקצף, מוסיפים שכבה שנייה של בישקוטים ושכבה נוספת של גבינה.
מניחים במקרר למשך 3 שעות .
בעת ההגשה מפזרים מעל מעט אבקת קקאו בעזרת מסננת.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:קייטרינגקייטרינג לאירועים