מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> פודינג אורז ותפוחים

פודינג אורז ותפוחים

פודינג אורז ותפוחים

תיאור המתכון

מתכון חלבי ועשיר בטעמים לפודינג על בסיס אורז וגבינת מסקרפונה, המשלב שכבות מחית תפוחים עדינה מתובלנת במי זהר.

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הפודינג
שוטפים את האורז ומסננים. מבשלים בסיר את האורז, מקל הווניל, המלח, אגוז המוסקט והחלב עד שהאורז מתרכך. אם צריך מוסיפים עוד חלב עד להתרככות האורז. דואגים שהחלב לא יישרף. מוסיפים את הסוכר ומקררים לטמפרטורת החדר.
מערבבים את גבינת המסקרפונה עם הקצפת ומי זהר ומוסיפים לאורז. מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר למשך יממה. למחרת מוציאים את מקל הווניל.

שכבת תפוחי עץ
מבשלים את תפוחי העץ החתוכים בחמאה, סוכר, מקל ווניל, מקל קינמון וקליפת הליים עד שהם מתרככים והנוזלים מתאדים. מקררים ומעבירים לכלי סגור הרמטית. מאחסנים במקרר עד השימוש. מוסיפים מיד לפני השימוש את תפוחי העץ הטריים למחית המבושלת ומוציאים את מקלות הווניל והקינמון.

הגשה
מניחים כף אחת או שתיים של תפוחי עץ מבושלים בקערית הגשה אישית או כוס קוקטייל, יוצקים מעל 2 כפות פודינג אורז, שוב פרי ושוב אורז, עוד פרי ועוד אורז. שומרים במקרר עד שעת ההגשה.

הערות

דורש הכנה של יום מראש ושמירה במקרר עד ההגשה.


קישורים:
קייטרינג
קייטרינג לאירועים