מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> מתכון לחנוכה: סופגניית תפוז

מתכון לחנוכה: סופגניית תפוז

מתכון לחנוכה: סופגניית תפוז

תיאור המתכון

סופגניית תפוז במקל קינמון מוברק בריבת משמש חמה, רוטב דובדבנים חם וסורבה גויאבות (או סורבה אחר) ממטבחו של השף מוטי בוחבוט, שף ראשי מלון ענבל ירושלים

מרכיבים

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים יחדיו עד להיווצרות בצק שמרים רך וחלק. מתפיחים את הבצק כ–20 דקות עד להכפלת הנפח. יוצרים מהבצק כדורים במשקל של 30 גר', משמנים ומניחים על מגש משומן, מכסים בניילון נצמד עד להכפלת הנפח. מחממים שמן בסיר עמוק, מטגנים כ–1 דקה מכל צד עד לקבלת צבע זהוב. מקפידים שהשמן לא יהיה חם מידי, כדי שהסופגנייה לא תיראה מוכנה אך בתוכה ישאר בצק. האינדיקציה היא דקת טיגון מכל צד. ממסים 300 גר' ריבת משמש במחבת, מוסיפים פנימה כ–1/2 כוס מיץ תפוזים, עד לרתיחה. יוצקים פנימה את הלביבות לציפוי חיצוני מלא, מניחים בצד, נועצים פנימה מקל קינמון.

הכנת רוטב דובדבנים חם: מסננים את הדובדבנים. את הנוזל, היין, מיץ הרימונים והקינמון מרתיחים. בכלי נפרד ממסים את הקורנפלור והמים, מערבבים ומוסיפים עד לרתיחה שנייה, מוסיפים פנימה את הדובדבנים. מניחים את הלביבה בכלי הגשה, מעל יוצקים מתערובת מרק הדובדבנים ומעל מניחים קאנל סורבה גויאבות, אפשר לקשט בתפרחת נענע טרייה.

הכנת סורבה גויאבות: מערבבים את כל החומרים יחדיו מלבד החלבון. יוצקים למכונת סורבה ל–10 דקות, מוסיפים פנימה את החלבונים לעוד 10 דקות עבודה נוספות. כך נוצרת גלידת פרי (סורבה). להקפיא ולהגיש.


המתכון באדיבות
מסעדת סופיה ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים הצג טלפון