מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני אורז> כדורי ריזוטו פריכים ממולאים במוצרלה

כדורי ריזוטו פריכים ממולאים במוצרלה

כדורי ריזוטו פריכים ממולאים במוצרלה

תיאור המתכון

מאת השף פינקלשטיין אייל


כדור ריזוטו מגולגל בפרורי לחם מתובלים וממולא בגבינת מוצרלה טרייה.

מרכיבים

אופן ההכנה

מעינים אורז ריזוטו לפי מתכון של 300 ג' אורז לליטר מרק עוף.

לאחר הכנת האורז מצננים ומוסיפים את הביצים והכורכום, מתבלים ומעבדים ביד עד קבלת מבה מחוברת ודביקה מאד.

חותכים את המוצרלה לריבועים ובעזרת טכניקת גילגול מניחים את המוצרלה במסה גשל כדור הריזוטו ובעזרת האורז יוצרים כדור בגודל שחפצתם.

מעצבים בעזרת ניילון נצמד.

מחממים את השמן.

לפני הטיגון מניחים את הכדורים לייצוב קל במקרר ל-10 דקות בערך, לאחר מכן מגלגלים בפרורי לחם ומניחים בשמן עמוק עד ציפוי זהוב.

סופגים בנייר סופג.

מניחים בצלחת ההגשה על מצע עלי רוקט מתובלים בשמן זית ובלסמי וטובלים ברוטב איולי.

לרוטב איולי מערבבים החומרים יחד במטרפה.