גפילטע פיש חגיגי

גפילטע פיש חגיגי

תיאור המתכון

מאכל דג טחון חגיגי, הנפוץ בעיקר בקרב יהדות אשכנז. הדג יכול להיות מתקתק בנוסח פולין, או מתובל בפלפל בנוסח רוסיה.

מרכיבים

אופן ההכנה

בסיר בינוני ממלאים מים עד לגובה הידיות. מוסיפים 4 כפות מלח, חצי כף פלפל לבן, 5 כפות סוכר, 2 גזרים ו-3 בצלים חתוכים.
במטחנה טוחנים את הדג ללא העצמות, מוסיפים 3 ביצים קשות, 3 בצלים מטוגנים שהושחמו קלות ו-3 בצלים חיים.
לאחר הטחינה יש להוסיף 3/4 כוס קמח מצה ו-3 ביצים חיות. יש לערבב לעיסה אחידה בתנועות קיפול ולהשאיר את העיסה מכוסה למשך חצי שעה לפחות.
לאחר מכן יש ליצור קציצות בגודל הרצוי ולהכניס לסיר רותח למשך 40 דקות.

המתכון באדיבות
מסעדת קיטון דיזינגוף 145, תל אביב הצג טלפון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש