ברבוניות מטוגנות
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון נפלא לברבוניות- דגי ים קטנים מטוגנים בשמן עמוק, המוגשים לצד ויניגרט לימונים המדגיש את טעמם. בתאבון!
מרכיבים
- 300 גר' ברבוניות נקיות מבטן (אפשר גם להשתמש בפילה ברבוניה)
- 100 גר' קמח לבן
- 100 גר' קמח דורום
- לימונים כבושים
- פלפל שאטה טחון
- 2 שיני שום
- 300 מ"ל שמן קנולה
אופן ההכנה
להכנת הויניגרט שמים בבלנדר את הלימונים הכבושים (ללא גרעינים), פלפל שאטה גרוס, שיני שום, צרור כוסברה וקוביית קרח (קוביית הקרח על מנת שהויניגרט לא ישבר). טוחנים את המרכיבים ומזלפים שמן קנולה לאט לאט.
מתבלים במלח ופלפל ומאזנים את הטעם.
שוטפים את הברבוניות בבטן (אם מדובר בדגים שלמים) ומייבשים אותם היטב על מגבת.
את תערובת הקמח וקמח הדורום מתבלים במלח ופלפל, מצפים את הברבוניות בקמח ומטגנים בשמן עמוק חם (אסור שטמפרטורת השמן תהיה חמה מידי אחרת הדגים ישרפו).
מוציאים את הברבוניות לנייר סופג.
מגישים את הדגים המטוגנים לצד הויניגרט כמטבל.
המתכון באדיבות
|
בר מירור בר
המלך שלמה 11, מלון ממילא, ירושלים
הצג טלפון
02-5482230
|