מנסף בניחוח דרוזי
- מתאים ל: 6 אנשים מנות
- זמן הכנה: חצי שעה בערך
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אורז עם בשר מטוגן והרבה בצל
מרכיבים
- 3 כוסות אורז פרסי.
- 1 ק"ג בשר כבש חתוך לחתיכות גדולות.
- 1/2 ק"ג בשר עגל חתוך לקוביות קטנות.
- 100 גרם צנובר קלוי.
- 100 גרם שקדים קלויים.
- שני בצלים גדולים חתוכים לרצועות.
- 1 כף מרק עוף.
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
- 1/2 כפית קינמון טחון.
- 1/2 אגוז מוסקט מגורד.
- 1/2 כף מלח.
- 1 כוס שמן זית.
- 6 כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה
1.שופכים את השמן לתוך מחבט ושמים על אש קטנה עד שמתחמם השמן.
2.מטגנים את הבצל עד טיגון מוזהב מוצאים את הבצל ומניחים בצד.
3. מטגנים את בשר הכבש טיגון עדין חצי טיגון למשך 5 דקות בערך -לערבב במשך הטיגון.
4. בתוך סיר עמוק מוסיפים את בשר הבקר על אש נמוכה עד שיתבשל ומתאדים מי הבשר -לערבב במשך הבישול במשך רבע שעה .
5. מוסיפים את שמן הטיגון לסיר הבשר ומוספים את האורז למשך 5 דקות מוסיפים את כל המרכיבים לתוך הסיר מוסיפים את המים על כל המרכבים בסיר בוחשים בחישה עדינה שהמרכבים יתערבבו ביחד מכסים ומבשלים על אש קטנה - במשך רבע שעה.
הערות
*בסוף הבישול ניתן לכסות את הסיר בחתיכת בד למשך 5 דקות.
*לשפוך את המנסף לתוך מגש גדול ולקשט לפי הטעם.
**ובתיאבון**
קישורים:מנסף
תגובות
-
חסרים פרמטרים של זמן
רותם
(13/11/2012 09:53:00)
.שופכים את השמן לתוך מחבט ושמים על אש קטנה עד שמתחמם השמן.
2.מטגנים את הבצל עד טיגון מוזהב מוצאים את הבצל ומניחים בצד.
3. מטגנים את בשר הכבש טיגון עדין חצי טיגון למשך 5 דקות בערך -לערבב במשך הטיגון.
4. בתוך סיר עמוק מוסיפים את בשר הבקר על אש נמוכה עד שיתבשל ומתאדים מי הבשר -לערבב במשך הבישול במשך רבע שעה .(איזה מי בשר?)
5. מוסיפים את שמן הטיגון לסיר הבשר ומוספים את האורז למשך 5 דקות מוסיפים את כל המרכיבים לתוך הסיר מוסיפים את המים על כל המרכבים בסיר בוחשים בחישה עדינה שהמרכבים יתערבבו ביחד מכסים ומבשלים על אש קטנה - במשך רבע שעה. (זהו - רבע שעה יספיק???)
פחות משעה להכין את התבשיל?