מרק בקר וקוקוס
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק בקר וקוקוס ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 500 גרם רצועות בשר בקר
- ¼ כוס מחית קארי ירוק Taste of Asia
- ½1 כפיות רוטב למון-גראס Asian Home Gourmet
- קליפת לימון
- ⅓ כוס מיץ ליים או מיץ לימון
- 1 כף שמן תירס
- 3 כפיות שום כתוש
- 4 כוסות ציר או מרק בקר
- 4 כוסות חלב-קוקוס Taste of Asia
- 1 כף סוכר דקלים או סוכר חום
- 1 כף רוטב דגים כשר Queen of Tuna
- 6 פטריות שיטאקה Taste of Asia מושרות במים חמימים וחתוכות לפרוסות.
- 100 גרם אטריות אורז דקות Taste of Asia
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את הבשר, כף מחית קארי, למון-גראס, קליפת לימון וכף מיץ ליים. מכסים ומשרים במקרר כ-10 דקות.
2. מחממים בסיר גדול את השמן, ומשחימים את פרוסות הבקר, מעט בכל פעם. את הפרוסות המושחמות מניחים בצד.
3. מוסיפים לסיר את יתרת מחית הקארי ואת השום, ומערבבים 2 דקות. מוסיפים את יתרת מיץ הליים, את ציר/מרק הבקר, חלב הקוקוס, הסוכר ורוטב הדגים. מבשלים על להבה בינונית (לא מכוסה) כ-30 דקות.
4. מחזירים לסיר את הבשר והמשרה שבה היה הבשר, ומערבבים פנימה את הפטריות והאטריות. מבשלים כ-5 דקות, עד שהאטריות מתרככות. מומלץ לעטר בשבבי קוקוס ובכוסברה.