מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני סלטים > סלט חציל אפוי עם טחינה

סלט חציל אפוי עם טחינה

סלט חציל אפוי עם טחינה

תיאור המתכון

מכירים את הסלטים הקטנים, המזטים, שתמיד גונבים למנה העיקרית את ההצגה? לפניכם מתכון לסלט חציל משובח בטחינה, ללא קיצורי דרך!

מרכיבים

אופן ההכנה

צולים את החציל על גחלים עד שהוא נעשה רך ביותר ומימיו השחורים נפלטים החוצה. צולים החציל מכל הכיוונים, הופכים אותו מדי פעם.
לאחר מכן, מקלפים את החציל, שוטפים אותו במים זורמים ושמים בצלחת עד שיתקרר.

הכנת הטחינה:
שופכים את כוס הטחינה לתוך קערה, מוסיפים את מיץ הלימון, השום הכתוש והמלח ומתחילים לערבב. מדי פעם מוסיפים עוד מים עד לקבלת טחינה מדוללת, סמיכה ולא נוזלית. היה והוספנו יותר מים, ניתן להוסיף טחינה גולמית לאיזון.
עם קבלת טחינה סמיכה כלבן (ניתן לטעום), מוסיפים מלח ו/או לימון לפי הטעם.
כותשים את החציל, מוסיפים את השום הכתוש ואת הטחינה, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים.
מוסיפים מלח ותבלינים על פי טעם, שמים בצלחת ומוסיפים שמן זית ופטרוזיליה.

המתכון באדיבות
מסעדת חוויה יחודית אירוח ביתי דרוזי בית ג'אן, בית ג'אן הצג טלפון קופונים לחוויה יחודית אירוח ביתי דרוזי